Най-скъпият Range Rover

Моделът, направен за лов съвместно с оръжейната компания Holland & Holland, струва $285 хил.

Най-скъпият Range Rover

Снимка: Jaguar Land Rover

5304 ~ 2 мин. четене

С цена от 285 000 долара Range Rover Holland & Holland е най-скъпият  SUV, правен някога в 44-годишната история на марката. Специалното издание струва с над 100 000 долара повече от топ модела Range Rover Autobiography Black, на който се базира. То е съвместна работа на поделението на Range Rover - Special Vehicle Operation (SVO) и легендарният производител на оръжие Holland & Holland.

Отвътре ловното издание е тапицирано с най-висококачествена и мека на допир естествена кожа, а вътрешните части от дърво са изработени от специалeн орех. С подобен орех се изработват и дървените части на пушките на Holland & Holland.

По вътрешните части на автомобила има и гравирани емблеми на оръжейния производител и метални акценти - специален жест на почит към ръчно изработените пушки и ловни оръжия на компанията, лидер в сферата си от 1835 г.

Целият екип на поделението ни за специални автомобилни дейности се гордее с тази кола с поръчков дизайн, който перфектно отговаря на нуждите на клиентите на Holland& Holland, казва управляващият директор на Jaguar Land Rover Special Vehicle Operations Джон Едуардс.

Задните седалки на колата са особено впечатляващи. Те наподобяват полулегналите седалки на частен самолет, имат сгъваеми масички от орех, а пътниците могат да се наслаждават по време на движението и на масивни екрани.

Моделът Holland & Holland ще се предлага с няколко варианта на двигателя – по-„скромен” дизелов и V8 двигател с 500 конски сили като на суперседана Jaguar XJR и спортния F-Type.

Друга причина този Range Rover да струва толкова много е, че оръжията на Holland & Holland също са пословично скъпи. Цените им започват от 43 000 долара за обикновена пушка до 277 000 долара за двуцевния "Royal".

Разбира се, за притежателите на ценното оръжие има и специално място в колата, където да го съхраняват. Калъфът за пушки е изработен от карбонов фибър и алуминий, намира се в багажника и се отваря с приплъзване.

Специалният модел Range Rover Holland & Holland ще се произвежда в много ограничено количество – до 40 бройки на година в следващите 3 години. Но който и любител на оръжейната марка да си го купи, ще има ексклузивна и със сигурност най-луксозна кола за лов, разкрива Business Insider.

Подкрепи Economic.bg