Наложителният ремонт на Аспаруховия мост продължава

Трафикът в района през следващия месец ще бъде затруднен

Наложителният ремонт на Аспаруховия мост продължава

Започва следващият етап от ремонта на Аспаруховия мост във Варна. От понеделник 23 октомври се очаква трафикът в района през следващия месец да бъде затруднен, пишат от Агенция Пътна инфраструктура. 

Отсечката, която ще се обновява, е дълга около 100 метра. Става въпрос за последното мостово съоръжение в посока Бургас преди основната част на Аспаруховия мост. Ремонтът включва бетонови работи, нова хидроизолация, фуги, асфалт, маркировка, знаци, ограничителни системи, парапети и т. н.

Платното за Бургас ще бъде затворено за движение, а трафикът ще е насочен в платното за Варна по ремонтираните през миналата година съоръжения 3 и 5. Достъпът до пристанище Варна Изток и Южната промишлената зона няма да се ограничава. Реконструкцията струва половин милион лева.

Аспаруховият мост е в експлоатация от 1976 г. и е основна връзка на ж. к. „Аспарухово“ с останалите квартали от община Варна. Ремонтът му е наложителен, тъй като не е ремонтиран от около 40 години. През миналата година със средства от републиканския бюджет започна поетапното обновяване и бяха ремонтирани три от съоръженията в посока Варна, идвайки от квартал „Аспарухово“ и АМ „Черно море“ - съоръжения 1, 3 и 5. Тази година преди началото на летния сезон завърши ремонтът на съоръжения 2 и 4.

Коментари: 0