Нарушенията на „Златен век“ са за подземните етажи и съседен терен, заяви Аврамова

Възложителите на проекта имат 7-дневен срок, в който мога да възразят на решението за спиране на строежа

Нарушенията на „Златен век“ са за подземните етажи и съседен терен, заяви Аврамова
1380 ~ 1 мин. четене

Нарушенията при строежа на сградата „Златен век“ се отнасят до подземните етажи, както и до съседен терен, по който се работи, но няма строителни книжа. Това заяви регионалният министър Петя Аврамова пред журналисти относно казусът с небостъргача на „Артекс“, цитира „Фокус“.

Небостъргач Златен век

По време на вчерашната среща на премиера Бойко Борисов и кмета на София Йорданка Фандъкова стана ясно, че разрешението за строеж на сградата е изтекло. Фандъкова е поискала от регионалния министър да се задейства процедура по спиране на строителството на „Златен век“.

"Проверката на проекта "Златен век" приключи вчера, има изготвен констативен акт – възложителите са уведомени и той ще им бъде връчен. Касае се за неизпълнение на дейности, които са залегнали в проекта. Става дума за подвижни платформи за автомобили, които трябва да обслужват подземните нива. И отделно за един терен, който е съседен и в който се работи, но няма строителни книжа", заяви Аврамова и допълни, че констатациите, направени от ДНСК, са достатъчни за спиране на строежа.

Регионалният министър подчерта, че възложителите на проекта имат 7-дневен в срок, в който могат да обжалват решението, след което се издава заповед за спиране на строежа.

"Всички проверки, които са извършвани до този момент от строителния контрол, са правени от регионалната дирекция. Това е първата проверка, която се прави от централната дирекция – лично арх. Нестеров е участвал при проверката както на място на строежа, така и при прегледа на всички строителни книжа", посочи Аврамова.

"Към момента има проверка на Специализираната прокуратура, подадени са всички документи – ще бъдат прегледани от издаването на разрешението за строеж до сегашния момент на строителството. В същото време инициативният комитет е подал жалба в Софийския административен съд, така че и там предстои дело", каза още Аврамова.

Коментари: 0