Националната сигурност е хората да живеят щастливо

Премиерът Борисов пусна живо видео във Фейсбук страницата си

Националната сигурност е хората да живеят щастливо

Националната сигурност означава хората да живеят щастливо. Това каза премиерът Бойко Борисов в Котелското село Ябланово,  във видео наживо от Facebook страницата си.

 "Дошъл съм днес в неделя, в почивен ден. Какво по-хубаво от това в почивния ден да поработиш, да се видиш с хората. Аз съм християнин и отивам в църквата, те са мюсюлмани и ходят в джамията, но всички работим за държавата", казва Борисов.

„Националната сигурност е да ги направиш тези хора да бъдат щастливи, да бъдат доволни, че са българи. Тук сме заедно, за да си направим държавата хубава. Да направим така, че направеното да се умножи, да стане по-добре, защото тези села са по 5-6 хиляди души и с 1,5-2 милиона, живот и здраве, юли месец ще им отпусна такива пари, за да се направят инфраструктурните проекти. Националната сигурност ще е застрашена, когато тези хора са недоволни и държавата не им обръща внимание”, категоричен е премиерът. 

Той добави, че „малките населени места са важни, защото България не е само на жълтите павета”.

Борисов коментира и наложеното от президента Росен Плевнелиев вето върху промените в Изборния кодекс.

„Ако накрая трябва да избирам между стабилност и демокрацията, правата на хората, ще избера правата на хората, но надявам се във вторник да намерим разумен изход от тази тема”, каза министър-председателят.

Според него старите изборни правила били „много, много по-добри” и давали възможност на всеки българин в чужбина да гласува.

Коментари: 0