„Не съм Бойко Борисов, не управлявам с SMS-и и обаждания“

Корнелия Нинова, лидер на „БСП за България“

„Не съм Бойко Борисов, не управлявам с SMS-и и обаждания“

„Аз не съм Бойко Борисов, за да управлявам с SMS-и и телефонни обаждания. Никога не бих си позволила намеса в работата на служебното правителство“. Това заяви лидерът на БСП за България Корнелия Нинова в коментар за работата на служебния кабинет.

Нинова бе категорична, че няма да позволи да се вмени каквато и да е вина на партията й за работата на временното правителство.  

Според нея нито Конституцията, нито законите на страната, нито моралът позволяват на политическа партия, дори да е подкрепила и издигнала президент, да му се меси в избора на служебен кабинет. „В тази държава ще има принципи, прозрачност и морал и ние ще ги отстояваме“, заяви Нинова.

Думите й потвърди и служебният премиер Огнян Герджиков, според когото двамата не са разговаряли по никакви теми и Нинова по никакъв начин се е месила в работата на правителството.

Лидерът на БСП съобщи, че е отказала предложение от Бойко Борисов служебният вицепремиер Деница Златева да остане министър и в следващото правителство на ГЕРБ с ресор председателството на ЕС.

В телефонно обаждане към Нинова Борисов се е изказал ласкаво за работата на Златева и е предложил да запази поста й. Лидерът на БСП обаче е била категорично против. „Не можем да правим никакви колаборации с управляващо мнозинство, с което нямаме допирни точки по програми“, заяви Нинова.

Тя подчерта, че никога няма да допусне договорки и задкулисие извън общественото внимание.

Коментари: 0