Неугледни павилиони и сергии загрозяват Слънчев бряг

Министърът на туризма направи изненадваща инспекция в курорта

Неугледни павилиони и сергии загрозяват Слънчев бряг

Министърът на туризма Николина Ангелкова направи обиколка из алеите на Слънчев бряг, придружена от представители на туристическия бранш в курорта. Изненадващата инспекция е броени дни, след като Управителният съвет на Съюза на собствениците и представители на министерството и общината взеха решение да се направи анализ на инфраструктурата, да се уточни броят на незаконните обекти и да се набележат конкретни мерки за подобряване имиджа на курорта, съобщиха от пресцентъра на Министерство на туризма.

След проверката Ангелкова стигна до извода, че неугледни павилиони, сергии и каравани  продължат да загрозяват най-големия ни черноморски курорт и да затрудняват свободното придвижване на туристите по крайбрежната алея. Според нея това е недопустимо.

„Туристическият бизнес е частен и от вашата инициативност очаквам да произтекат конкретните предложения за положителна промяна в състоянието на алеите и визията на курорта“, обърна се министърът на туризма към придружаващите я хотелиери, концесионери и собственици на обекти.

Министър Ангелкова допълни, че през целия летен сезон ще продължат проверките по плажовете и курортите за стриктното спазване на концесионните и наемните договори. 

Коментари: 0