Нидал Алгафари: Управляващите прекрачиха морален праг

Оставката на Валери Симеонов вече може да бъде изискана единствено от народа, смята PR експертът

Нидал Алгафари: Управляващите прекрачиха морален праг
Този път прекрачиха един морален праг. Така политическият PR експерт Нидал Алгафари коментира ситуацията с отказа на Валери Симеонов да подаде оставка заради изказването си, че майките на деца с увреждания са „кресливи жени с уж болни деца“, и с нежеланието на Бойко Борисов да му я поиска.

„Валери Симеонов няма да си подаде оставката, не желае да го направи. Освен това неговият коалиционен партньор Красимир Каракачанов с години се бореше да се докопа до този пост. И сега, като се е докопал, надали ще иска да го пусне“, обясни той в сутрешния блок на bTV.

Според Алгафари не премиерът е този, който трябва да иска оставки, да дава или да подава такива, а народът. „Оставките от тук нататък ще зависят от това колко хора ще излязат на улицата и ще поискат тези оставки”, каза експертът.

Социологът Евелина Славова коментира, че вече е ясно, че няма да бъде поискана оставката на Симеонов. „Трите министерски оставки през август бяха поискани, те не бяха дадени. Ситуацията с Валери Симеонов е доста по-различна, тъй като тук говорим за коалиционен партньор. Това ще окаже отрицателно влияние върху цялото правителство. От друга страна, това продължава да изостря вътрешната битка в малкия коалиционния партньор, което няма как да не доведе до негативи“, обясни тя.
Коментари: 0