Николай Нанков:Тази година предсрочно ще бъдат завършени 30 км от АМ „Струма“

Планира се и разширяване на АМ \"Тракия\" в участъка София - Пловдив, обясни регионалният министър

Николай Нанков:Тази година предсрочно ще бъдат завършени 30 км от АМ „Струма“

Снимка: Economic.bg

1764 ~ 1 мин. четене

АМ "Струма" ще бъде завършена през 2018 г., без участъка в Кресненското дефиле и тунела "Железница". Това заяви регионалният министър Николай Нанков в сутрешния блок на БНТ. По думите му тази година предсрочно ще бъдат завършени 30 км от магистрала "Струма" и ще бъдат въведени в експлоатация. Регионалният министър допълни, че вървят тръжните процедури по "Железница", като напомни, че преди една година там изчезваха документи, които забавиха процедурите.

Планира се и разширяване на АМ "Тракия" в участъка София - Пловдив. По предписание на Европейската комисия ще бъдат ремонтирани и всички опасни тунели по магистралите - "Траянови врата", "Ечемишка" и "Топли дол".

"Стартираме физическото изпълнение на 26 км от АМ "Хемус" - 9,3 км западна страна от Ябланица до пътен възел Боаза до Тетевенския разклон образно казано. Проектираме още 50 км. Ще стартираме с тръжните процедури за избор на изпълнители на още 50 км до разклона за Плевен и от източна страна - Белокопитово до Бухово са още 16 км. Стартираме с реалното строителство през 2018 г. ", заяви Николай Нанков.

Подкрепи Economic.bg