Нинова поиска нова структура срещу корупцията

За създаването на новата структура лидерът на БСП говори пред социалистите, събрали се на Бузлуджа

Нинова поиска нова структура срещу корупцията
788 ~ 1 мин. четене

Лидерът на БСП Корнелия Нинова поиска самостоятелен орган за борба с корупцията по високите етажи, под шапката на президента Румен Радев. За създаването на новата структура Нинова говори пред социалистите, събрали се на Бузлуджа по случай Националния събор на партитя.

По думите й днес тя е отворила дискусия за единен орган - Дирекцията на ДАНС за борба с корупцията по високите етажи, която трябва да стане отделно звено. „Те искат Бойко Борисов да я управлява. Но имам един човек, за който гласуваха 2 млн. и е неопетнен - Румен Радев. Той трябва да определи ръководителят, а парламентът останалите управители, за да покажем че сме парламентарна република и има споделена отговорност“, заяви Нинова.

„От нас се очаква да посочим друг път на България. Европа е единна силна солидарна, най-вече с гражданите си, а не с монополите и бюрокрацията”, заяви още лидерът на БСП и допълни, че за да имат социалистите самочувствие на лидери в Европа, първо трябва да оправят държавата. "Днес народът ни има нужда от друга стратегия – край на прехода и постпреходна справедлива, солидарна и с равни права държава”, каза още Нинова.

Хиляди социалисти от цялата страна се събраха на местността Историческа поляна под паметника Бузлуджа. Съборът се проведе под мотото "Единни за бъдещето на България, която обичаме". 

Подкрепи Economic.bg