НКЖИ вложи 1,8 млн. лв. в изграждане подлез в \"Горна баня\"

Пешеходците вече няма да пресичат жп линията нерегламентирано

НКЖИ вложи 1,8 млн. лв. в изграждане подлез в \
612 ~ 1 мин. четене

Жителите на квартал Горна баня в столицата вече ще преминават сигурно и безопасно през жп линията. Това стана възможно след изграждането на подлез, който дава възможност за преминаването на пешеходния поток по ул. 643 към ул. 670, свързващи кв. Гевгелийски – Западен парк – Овча купел и кв. Горна баня.

Финансирането на обект „Изграждане на пешеходен подлез на км 9+218 в междугарието Захарна фабрика – Горна баня по 5-та жп линия София – Кулата“ е изцяло от бюджета на Национална компания „Железопътна инфраструктура“ (НКЖИ) и възлиза на 1 807 000 лева.

Основната конструкция на подлеза е стоманобетонна, рамкова. Достъпът до нея се  осигурява чрез две стълбища, две рампи и асансьори за хора с намалена подвижност, майки с колички и велосипедисти. Изградено е видеонаблюдение и е назначена денонощна охрана.

Ръководството на НКЖИ се надява, че гражданите ще използват пешеходния подлез и няма да пресичат железопътната линия нерегламентирано. Преминаването на жп магистрала, какъвто е този участък на необособени за това места е изключително безразсъдно и опасно!

Подкрепи Economic.bg