Номинации за \"ИКТ, аутсорсинг, бизнес услуги\" в Mr. & Mrs. Икономика 2014

Шестима ще се борят за отличието

Номинации за \

Снимка: Икономика

904 ~ 2 мин. четене

Списание "Икономика" представя категория "ИКТ, аутсорсинг, бизнес услуги" в "Мистър и Мисис Икономика" 2014 - най-значимият икономически форум, провеждан след демократичните промени у нас:

Светлин Наков е основател на Софтуерния университет, който стартира едва в началото на тази година, но вече набира голяма популярност. В СофтУни той преподава на стотици млади хора. Наков има над 15-годишен опит като софтуерен инженер, мениджър на софтуерни проекти, консултант, лектор и предприемач с богат опит. Светлин е носител на Наградата на президента на Република България “Джон Атанасов”.

Атанас Киряков е основател и изпълнителен директор на Онтотекст, част от Сирма Груп. Компанията е водещ доставчик на семантични бази данни и технологии за анализ на текст за медии, фармацевтични компании, правителствени организации и музеи.

Днес Онтотекст има повече от 70 служители в офисите си в София, Варна, Лондон и Лийсбърг (САЩ). Клиенти на компанията са медии и издателства, фармацевтични компании, музеи и галерии, телекомуникационни компании, публични и правителствени организации.

Филип Угринов е изпълнителен директор и съсобственик на „Колпойнт Ню Юръп” АД, част от Телъс Интернешънъл, Канада.

През 2004 г. Филип, заедно с Ксавие Марсенак, основават компанията КолПойнт Ню Юръп АД. В рамките на няколко години  се разраства бързо и открива два офиса в Румъния и още един в България – в град Пловдив. През 2012 г. компанията става част от семейството на глобалния лидер в сферата на аутсорсинг на бизнес процеси - Телъс Интернешънъл.

Богдан Петров е съосновател на водещата българска компания за аутсорсинг на бизнес процеси – Софика АД, с която участва в реализацията, управлението и консултирането на множество български и международни проекти в сферата на високите технологии. От месец март компанията е собственост на американската TeleTech Holdings, която се търгува на борсата НАСДАК.

Петров е и съосновател и управляващ съдружник на една от водещите български кантори за корпоративно правно обслужване  - „Димитров, Петров и Ко.”

Венислав Йотов е изпълнителен директор на Ей Ай Джи Юръп Лимитид - клон България. Тази година компанията реализира проект за създаване на център за споделени услуги в София - инвестиция от 5 млн. лв., която ще отвори 450 работни места.

Десет месеца след откриването на центъра, той нараства до около 350 служители, като се предвижда този брой да нарасне с още 25% през следващите 12 месеца.

Деян Думбов е член на Съвета на директорите на Експириън България ЕАД. Компанията получи сертификат за инвестиция клас "А" тази година за проекта "Оптимизиране и развитие на бизнес процеси и високотехнологични решения". В дружеството работят 300 души, а сега се разкриват нови 150 работни места за висококвалифицирани специалисти. Компанията бе удостоена и с отличието "Инвеститор на годината" за 2013 година.

Изберете компанията, осигуряваща най-добър "Старт в кариерата"

Подкрепи Economic.bg