Новата формула за туризма: „по-безопасно и близо до вкъщи“

В бъдеще повечето хора по света по материални причини, но не само, ще предпочетат селския туризъм

Новата формула за туризма: „по-безопасно и близо до вкъщи“

Снимка: Pixabay

4679 ~ 1 мин. четене

Прогнози и предположения за това как ще се промени секторът на туризма след пандемията, публикуваха експерти от компанията за отдаване на коли под наем CarTrawler.

Според анализа Fligth Plan 2020 на първо място пътуването няма да изчезне от живота ни, тъй като това е един от най-важните елементи на човешкото съществуване. Въпреки това, днешните събития ще имат дългосрочно въздействие върху цялата туристическа индустрия и в частност върху бизнеса на въздушните превозвачи.

Експертите са сигурни, че след победата над коронавируса слабите и малките авиокомпании няма да имат друг избор, освен да се слеят с „чудовищата“, за да оцелеят.

Психологията на пътуванията в близко бъдеще най-вероятно ще бъде определена чрез формулата „по-сигурно близо до дома“. Според експерти първият знак за пробуждането на туристическата индустрия ще бъде пътуването с автомобилен, автобусен и железопътен транспорт. Що се отнася до полетите, в началото туристите ще предпочетат кратки полети, за да останат по-близо до дома си.

И най-важното: процесът на „отключване“ на туристическата индустрия ще бъде забележим още през август 2020 г., уверени са от CarTrawler.

В бъдеще повечето хора по света по материални причини, но не само, ще предпочетат селския туризъм, както и дестинации и места, където може просто да се насладите на почивка на чист въздух. Подобни пътувания след всичко, което се е случило, се възприемат като здравословни. Тълпите хора на атракциите и обществените места като цяло, напротив, ще сигнализират за опасност и висок риск за здравето.

Подкрепи Economic.bg