Новата концептуална Lagonda на Aston Martin ще ви изненада (снимки)

Новата концептуална Lagonda на Aston Martin ще ви изненада (снимки)
Aston Martin започва да използва името Lagonda през 60-те години на миналия век за поредица от модерни, ултра-луксозни спортни седани. Оттогава са направени три поколения, а стилът на всяко от тях винаги съответства на епохата, в която е създадено. 

На автомобилното изложение в Женева преди дни, Aston Martin представи изцяло новата си концепция Lagonda Vision Concept, която идеално се вписва в тази линия. Този автомобил предвещава по-нататъшното развитие на Lagonda в пълноценна под-марка, която се фокусира върху алтернативните автомобили, технологии и съвременни материали.Колата, ако се превърне в реалност, ще бъде огромна стъпка напред за алтернативните модели ултра луксозни автомобили, тъй като ще бъде първата изцяло електрическа с нулеви емисии.

Очаква се първоначалното превозно средство да има диапазон на батериите от 400 мили и задвижване на всички колела. Предстои да бъдат направени и купе и SUV, с надеждата да има поне два модела на пътя до 2021 г.

Концепцията включва уникални елементи от кашмир, коприна, въглеродни влакна и керамика, изработени от известния британски производител на мебели David Linley. Също така включва предни седалки, повдигнати върху плаващи конзоли и задни седалки, които се изтеглят като тези в кабината на първа класа в авиокомпания.Ще има и огромни крилати врати, които отварят част от покрива, за да се улесни влизането и излизането.
Коментари: 0