Новият директор на Агенцията по вписвания е „подадена” от „Атака“

Номинацията на Габриела Козарева не е обсъждана на коалиционен съвет и директно е предложена на премиера от Волен Сидеров

Новият директор на Агенцията по вписвания е „подадена” от „Атака“
1484 ~ 2 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков
Новият изпълнителен директор на Агенцията по вписвания е „подадена“ на премиера Бойко Борисов от „Атака“. Това се казва в официална позиция на партия НФСБ, чийто лидер е вицепремиерът Валери Симеонов. Там пише още, че кандидатурата ѝ не е обсъждана и предлагана на коалиционния съвет на „Обединени патриоти“, както е разписано в коалиционното споразумение.

За това назначение е отговорна единствено партия „Атака“. Политическа партия НФСБ категорично възразява срещу лансиране на кадри „през задния вход“ и то от името на коалиция „Обединени патриоти“, се казва още в позицията.

Според партията на Валери Симеонов подобно поведение е недопустимо, защото руши доверието в управляващата коалиция и не е полезно за държавата.

Във вторник, в кулоарите на Народното събрание, премиерът Бойко Борисов бе попитан как е избрал точно Габриела Козарева да оглави Агенцията по вписванията, под чиято шапка е неработещият вече две седмици Търговски регистър.

„Не я познавам, днес се запознах с нея за първи път. Питайте тези, които са я предложили от „Патриотичния фронт“. Когато имаш коалиционно правителство, има отговорности разписани и по назначаването на длъжностни лица. Това ми беше подадено, аз не мога сам да ги назначавам, не е и редно. Мисля, че ще се справи“, каза тогава Борисов.

Припомняме, че Козарева постоянно сменя назначенията си. Преди да оглави ключовата за стопанския живот на България Агенция по вписванията, която има власт да спира съмнителни вписвания на фирми и смяна на собственост, както и да пуска такива, тя бе за шест месеца директор на Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия. Преди това пък беше зам.-министър в Министерството на младежта и спорта, малко преди това бе директор на Дирекция „Спортна инфраструктура и управление на държавното участие” в Министерство на младежта и спорта, а преди това – „консултант в частния бизнес и съдебен помощник във Върховния административен съд“, според изпратеното CV.


Подкрепи Economic.bg