Новият Koenigsegg Regera по-бърз от Bugatti Chiron

Автомобилът е по-лек и ускорява до 400 км/ч само за 20 секунди

Новият Koenigsegg Regera по-бърз от Bugatti Chiron

Снимка: Autoblog

5048 ~ 2 мин. четене
Автор: Лора Горовска

Автомобилното изложение в Женева тази година е препълнено със супер коли. Докато светът все още е опиянен от новината, че Bugatti продава нов модел, който е с мощност 1 500 конски сили, има група от шведи, които искат да ни покажат, че са способни да завинтят високоскоростно чудовище. Говорим за компанията Koenigsegg.

Шведският екип показа два модела на автомобилното изложение, които трябва да изрисуват поне няколко притеснени погледи, пише Autoblog. На върха е специално изработеният модел “Regera”, който за първи път беше изложен миналата година в Женева. Сега компанията потвърди, че хибридът ще тежи само 1589,8 кг и събира в себе си 1 500 конски сили. За сравнение, новият модел Bugatti Chiron е с 1 478 конски сили и тежи с около 453 кг повече от “Regera”.


Въпреки разликата, моделът „Regera” вдига едва 100 км/ч за 2,8 секунди, а Bugatti Chiron достига същата скорост за 2,5 секунди. По-малката тежест и излишната мощност обаче позволяват на шведите да наваксат и да надминат новото Bugatti. Koeningsegg достига до 300 км/час само за 10,9 секунди, докато на Chiron са необходими 13,5 секунди, за да набере същата скорост.


Помислете за това – Regera е по-бърза с 2,6 секунди от Bugatti.


Освен това, Koenigsegg е създала кола, която ускорява от 0 до 400 км/ч само за 20 секунди. Това е плашеща скорост.
Моделът е оборудван с хибриден силов тракт, който включва петлитров двигател с вътрешно горене и три електромотора. 


Първоначално от моделът Regera на Koenigsegg ще бъдат произведени 80 екземпляра, които ще се продават на цена от 1,8 до 2 млн. евро. В сравнение с Chiron, която струва 2.4 млн. евро, колата е и по-евтина.


Подкрепи Economic.bg