Новият MyKi идва с опция за видео разговори и връзка с други часовници

Алтерко Роботикс представи новите си IoT решения на Световния мобилен конгрес в Барселона

Новият MyKi идва с опция за видео разговори и връзка с други часовници

Снимка: Алтерко Роботикс

4502 ~ 2 мин. четене
Новият модел MyKi Junior на българската компания Алтерко Роботикс идва с две чисто нови и любопитни функции. „Умният“ часовник ще дава възможност за провеждане на видео разговори между детето и родителя, както и за комуникация между самите деца, притежаващи устройство на марката. Това стана ясно по време Световния мобилен конгрес в Барселона (MWC 2018), където компанията представи своите нови IoT разработки. 

Новите опции в MyKi се внедряват за първи път в детски часовник, достигнал до пазара, казват от Алтерко. Часовникът включва и полезни апликации като калкулатор и тракер на активността. За първи път има и вградени няколко игри, но времето за игра може да се контролира от родителя в апликацията.

„MyKi Junior цели да подари на родителите спокойствието да знаят винаги къде са децата им, а пък на децата – да осигури повече свобода“, коментира изпълнителният директор на Алтерко Роботикс Димитър Димитров. Той казва, че с новия часовник се бдига летвата и като функции, и като таргет, така че устройството вече е подходящо и за тинейджъри. 

Както и предишните версии – MyKi Watch и MyKi Touch, и този използва 3G, работи със SIM карта, служи едновременно като GPS, GSM и часовник и помага на родителите да са винаги информирани за локацията на децата си през безплатно мобилно приложение. 

Новият MyKi Junior ще бъде наличен в три цветови комбинации – жълто-червен, синьо-зелен и черно-червен.

По време на MWC 2018 Алтерко представи и най-новите IoT решения от продуктовата линия за автоматизация на дома Shelly – Shelly Eye и Shelly Sense. 

Shelly EYE е изцяло безжична смарт камера, която позволява на потребителите да наблюдават всичко, което се случва в дома им, чрез специално мобилно приложение. Благодарение на вградената и прецизна технология продуктът изпраща известие и HD видео до вашия смартфон веднага щом отчете движение, като така осигурява 24/7 контрол над случващото се в жилището ви. Shelly EYE засича звукови сигнали и дори при пълен мрак предава видео с добро качество благодарение на своята инфраред технология от последно поколение. Клиповете се запазват безплатно в Cloud за 168 часа, давайки ви време да ги прегледате в удобен за вас момент и независимо от това къде се намирате. Камерата е с 3G модем и батерия, както и със слот за SD карта памет. Това, заедно с нейния компактен дизайн, я отличава от конкурентите на пазара. 

Shelly Sense е незаменим помощник за всеки дом. Устройството е умен сензор, който прецизно отчита и изпраща информация за светлина, топлина и движение директно на мобилния ви телефон, като така ще сте винаги информирани и ще имате възможност да управлявате микро средата в дома си заедно с останалите продукти от линията Shelly.
Коментари: 0