Новият завод на „Биовет“ създава 200 работни места за висококвалифицирани служители

Новият завод на „Биовет“ създава 200 работни места за висококвалифицирани служители

Снимка: Биовет

На 16 септември (понеделник) в 12:00 ч. в Пещера официално ще отвори врати новият завод за производство на фармацевтични продукти и фуражни добавки на "Биовет".

Общият размер на инвестицията е 300 млн.  лв., от които 200 млн. лв. са финансирани със заем по плана „Юнкер“ през 2018 г.

Производствените мощности разкриват над 200 нови работни места за висококвалифицирани работници и специалисти в сферата на биотехнологията, химията и инженерството. Този проект е част от стратегията на дружеството за растеж като фармацевтична компания, базирана в Европейския Съюз, оперираща на глобалните пазари. Успешното реализиране на тази инвестиция води до 50% увеличаване производственият и ферментационният капацитет на дружеството.

"С такива проекти връщаме България сред развитите индустриални държави в света. И е в Родопите, където хората имат нужда от такива инвестиции. Това създава не само работни места, но и високоплатени специалисти. Инвестицията на зелено е поредното ни постижение. Очаквам ви на празника ни утре", коментира Кирил Домусчиев в профила си във Facebook.

На събитието се очакват да присъстват много официални лица, представители на централната и местната власт, народни представители и чуждестранни гости.

Коментари: 0