Обмислят 400 обществени велосипеди на 33 обменни станции в София

На всяка велосипедна станция ще има от 12 до 15 велосипеда

Обмислят 400 обществени велосипеди на 33 обменни станции в София

От другата седмица започват дебатите за услугата „обществени велосипеди” в София. Това съобщи Зафир Зарков,  общински съветник в СОС и член на транспортната комисия по траспортна инфраструктура и безопасност на движението пред Агенция „Фокус”.

Той обясни, че ще започне обсъждането по комисии за доклада внесен от кмета на София Йорданка Фандъкова, свързан с концесиите за обществени велосипеди в София.

Според Зарков, предстои докладът да бъде разгледан и обсъден в комисиите и СОС, с което ще може да се отвори концесионната процедура. „Бях председател на работната група, която изготви документацията, предадохме го на кмета Фандъкова и тя го входира с доклад преди изборите”, заяви той.

Концесията предвижда изграждането на първи етап на 33 велосипедни обменни станции на територията на центъра и широкия център. Става дума за простраството от НДК до Централна гара.

„На тези 33 велосипедни станции ще бъдат позиционирани малко над 400 велосипеда. На всяка велосипедна станция ще има от 12 до 15 велосипеда, а останалите места ще се празни, за да има къде да бъдат оставени ползваните вече велосипеди”, поясни той.

Коментари: 0