Очакваме 30% повече германци у нас през лятото

България е сред най-безопасните дестинации

Очакваме 30% повече германци у нас през лятото
236 ~ 2 мин. четене

Близо 30% повече туристи от Германия ще почиват през това лято на море у нас в сравнение с предходния сезон. Това заявиха представители на родни туроператори и хотелиери на едно от най-големите специализирани изложения в света - борсата ITB в Берлин, Германия. Ранните записвания, които са предпочитани на този пазар, са изключително добри, категорични са от бранша. Представители на най-големите германски туроператори в интервюта по националните медии на страната обявиха, че България заедно с Гърция са най-сигурните дестинации за това лято. Това няма как да не окаже положителен ефект при ръста на гостите. Още повече, че подобни отзиви за почивките у нас не са типични по немските медии.

Освен към ваканции на море и планина има голям интерес и към културни пътувания в България, обявиха изложители. Страната се представя на изложението с огромен щанд, на който присъстват над 40 родни компании и дестинации. За първи път от десетилетия обаче националният ни щанд е в различна зала. Тя е близо до един от главните входове на изложението, но старата локация беше по-добра, оплакаха се изложители. Който търси българските си партньори, ще ги намери, независимо къде е щандът, контрираха други, пише в. "Стандарт".

Художничка в национална носия пък подаряваше ръчно рисувани картички, направени на щанда. На изложението в Берлин участват 185 държави. Изложителите са 10 хиляди, а посетителите - професионалисти и крайни клиенти, са близо 200 хил. Повечето държави наблягат през тази година в рекламата си като дестинация на запазената природа, а за привличането на клиенти се използват различни атракции - песни, танци, кулинарни деликатеси, томболи, традиционни стоки и дори преживявания във виртуалната реалност.

На изложението има и две големи зали, в които се представят новите технологии, които ще диктуват бъдещето на бранша. Сред тях са възможност да изберете и резервирате почивка по мярка от виртуален туроператор, който предлага различни опции за ваканцията ви, можете да се запознаете и с виртуална карта, която позволява плащания, замествайки вашите банкови карти на всеки терминал, както и платформи за ваканции и продажба на самолетни билети в цял свят.

Подкрепи Economic.bg