Огнено бедствие в района на Кресненското дефиле

Няма пострадали хора, пожарът е обхванал 6000 дка гора

Огнено бедствие в района на Кресненското дефиле
Голям пожар бушува вече няколко часа в района на Кресненското дефиле. Обстановката е усложена около селата Мечкул, Стара Кресна и Ощава в община Симитли. Огнената стихия стигна до къщите на хората в село Ощава, което наложи тяхната евакуация. 

Няма пострадали хора, пожарът е обхванал 6000 дка гора. Според информация на 
Югозападно държавно предприятие към момента силният вятър в района е намалял и в по-голямата си част по фронта пожарът е низов. „Сега пускаме тежката техника, за да направи просеки. Дейностите на пожарникарите за момента са преустановени, но цяла нощ на място ще останат дежурни екипи, които ще следят и контролират ситуацията“, каза директорът на държавното предприятие инж. Дамянов, цитиран от Фокус. Той добави, че дейностите по гасенето на огъня в Кресненското дефиле ще бъдат подновени утре сутрин към 6.00 часа. 

По искане на Пожарна безопасност и защита на населението, ЧЕЗ Разпределение България изключи електропровод, осигуряващ електрозахранването на няколко села. Прекъсването на електрозахранването се налага за осигуряване на безопасната работа на екипите на Пожарната. След потушаване на пожара електрозахранването ще бъде възстановено, съобщиха от дружеството.
Коментари: 0