Фандъкова забрани на ресторантите да работят след 23:30 ч

Заповедта на столичния кмет влиза в сила от полунощ днес

Фандъкова забрани на ресторантите да работят след 23:30 ч

Снимка: Pixabay

Симона Димитрова Автор: Симона Димитрова

Ресторантите и питейните заведения ще работят до 23:30 ч. Ограниченията влизат в сила от полунощ днес до 12 ноември. Решението е на Софийския оперативен щаб за борба с разпространението на COVID-19, а самото предложение е дошло от браншовите организации, каза кметът на София Йорданка Фандъкова.

Тя посочи, че ситуацията в столицата е тревожна и броят на заразените продължава да расте. Фандъкова обеща, че ще продължи да се следи стриктно за спазването на мерките – за носенето на маски и дезинфекция.

За последните 7 дни екипите на общината, полицията и здравната инспекция са съставили 260 предупредителни протокола, 75 акта за нарушения на Закона за здравето и 160 полицейски разпореждания в нощните заведения и на хора неспазващи карантината, коментира столичният кмет.

Фандъкова заяви, че екипи на полицията и Центъра за градска мобилност извършват проверки  в градския транспорт, за спазване на изискванията.

Екипите на Столичен инспекторат са проверили 7355 търговски обекти за спазването на противоепидемичните мерки. За периода от 10 до 29 октомври инспекторите са съставили 8 акта.

 

Коментари: 0