Ограничителите на „Графа“ не са част от идейния проект

„Пътна полиция“ държаха да има ясно ограничение на тротоара, заяви проектантът на ремонта арх. Иво Пантелеев

Ограничителите на „Графа“ не са част от идейния проект
В нашия проект отсъстват гранитните ограничители, но „Пътна полиция“ държаха да има ясно ограничение на тротоара и така се появиха те. Трябваше да има физическа граница. Първоначалната им форма бяха кубовете, но те се превърнаха в любими места за сядане. Това коментира проектантът на ремонта на ул. „Граф Игнатиев“ арх. Иво Пантелеев в ефира на NOVA. Той коментира ограничителните колчета на улицата, които предизвикаха огромна обществена реакция.

"Около "Св. Неделя" има подобни ограничители, нека някой се заеме с тях. Корективът позволява да вземем правилните решения. Довършителните елементи тепърва предстоят", каза архитектът.Архитектът заяви, че в момента ограничителите не са фиксирани на земята, а разширен състав от експерти ще реши как точно да бъдат поставени съоръженията.

"Ние следим внимателно тази критична нагласа в социалните мрежи. Един такъв проект е пресечка на много мнения. Изключително критични сме към качеството. Има много места, които не приемаме в момента. Довършителните работи все още предстоят", каза проектантът.

Той заяви, че елементите, които предизвикват недоволство и притеснение ще бъдат отстранени до края на ремонта.
Коментари: 0