10 от най-красивите национални паркове в Европа

Те са чудесна възможност да се насладите на уникалната природа на страните

10 от най-красивите национални паркове в Европа
Често туристите се отправят към европейските градове, когато търсят интересни дестинации. Но ако решите да прекарате времето си само в града, със сигурност ще изпуснете невероятни природни гледки. 


10. Езерната област, Великобритания 

Това е една от най-прекрасните природни дестинации във Великобритания. В областта има множество езера, но освен тях има и живописни хълмове.


9. Калера де Табуриенте, Испания

Когато се говори за Канарските острови, хората често мислят за Ла Палма и курортите. Но на островите има и прекрасен национален парк, а неговият център е нещо, което много наподобява кратер.


8. Беловежка гора , Полша

Тази гора-национален парк се намира на границата между Полша и Беларус. А ако искате да видите европейски бизон – това е мястото.


7. Саксонска Швейцария, Германия

Въпреки името си, този национален парк се намира изцяло в Германия, близо до град Дрезден. Там можете да видите странни скални образувания, а мястото също така е и топ дестинация за преходи и катерене.


6. Дурмитор, Черна гора

Обграден от реки, този парк предлага фантастични гледки към планини и реки. Популярна дестинация за преходи, ски и сноуборд.


5. Лох Ломонд и Тросакс, Шотландия

В този парк се намират едни от най-живописните планини, с прекрасни гледки. В националния парк има няколко малки селца, където можете да се отбиете в местните пъбове.


4. Ордеса, Испания/Франция

Националният парк се намира на границата между двете държави. Гледките са прекрасни, а там можете да видите диви кози, соколи и мармоти.


3. Вахтнайокутъл, Исландия

В центъра на този национален парк се намира едноименният глетчер. Там има и множество айсберги, водопади и скали. Този парк е популярна дестинация за любителите на къмпинга.


2. Триглав, Словения

Националният парк се намира около най-високия връх в Словения – Триглав.  Невероятни гледки, високи планини, езера и свежи поляни са само малка част от нещата, на които със сигурност трябва да се насладите там.


1. Плитвишки езера, Хърватия

В средата на Хърватия се намира този чудесен национален парк. В него има 16 езера, всички свързани помежду си с водопади. Също така е пълно и с пещери. 

Коментари: 0