10 от най-впечатляващите магазини на Apple по света

Дизайнът е това, което прави компанията успешна – както на устройствата, така и на магазините

10 от най-впечатляващите магазини на Apple по света

Снимка: Apple

Дизайнът на Apple е това, което прави компанията толкова успешна: удобен за потребителя и атрактивен, с лъскави и свежи линии. Тази философия се простира не само в устройствата, но и в магазините на технологичния гигант.

Отвътре всички магазини изглеждат почти еднакви - Apple запазва търговското си оформление от 2013 г. - но всекиобект  предлага уникален външен вид. Много магазини се намират в известни обекти и исторически сгради: вземете например локацията на Apple в стара банкова сграда точно срещу операта в Париж или тази на Централна гара в Ню Йорк.

А най-известният търговски обект на Apple е може би стъкленият куб на Пето авеню в Ню Йорк, който е истинска туристическа атракция и се очаква тази пролет да отвори отново след 2 години ремонт.

Сега Apple управлява повече от 500 търговски обекта в 25 страни, така че където и да отидете, има вероятност да откриете един от тези магазини.

Вижте 10 от най-впечатляващите търговски обекта на компанията (всъщност 11, защото в Париж са показани два обекта):

1. Apple откри първия си магазин в Тайланд през ноември 2018 г. Той се намира в Банкок на брега на Чао Прая.

Разполага с две широки стъклени фасади, гледащи към реката и града, и с открита тераса.

2. Магазинът на Пиаца Liberty в Милано е зашеметяващ. Намира се точно до Corso Vittorio Emanuele,  една от най-популярните пешеходни улици в Милано.

Посетителите виждат впечатляващ стъклен фонтан, когато влязат в магазина, и фона на големия открит амфитеатър.

3. Първият магазин на Apple в Югоизточна Азия отваря врати в Сингапур в началото на 2017 г.

Двойните извити каменни стълби са най-забележителната част.

4. На няколко крачки от най-високата сграда в света - Бурдж Халифа, е един от двата магазина на компанията в Дубай.

Той е с отварящи се прозорци, наречени „Слънчевите крила“, които в горещия климат на града се движат, за да охладят пространството, когато температурите се покачат.

Крилата са изработени от 340 полимерни пръти, подсилени с въглеродни влакна, а с ширината 180 фута на 18-те панела той е една от най-големите кинетични инсталации в света.

5. Магазинът на Пето авеню в Ню Йорк е направен под 32-футов стъклен куб, който е с изцяло самоносеща се конструкция. Стъклено стълбище води към магазина надолу.

Кубът е един от 8-те обекта на компанията в Ню Йорк и ще отвари тази пролет след 2 години ремонт.

6. Твърди се, че Apple е платила 2,5 милиона долара за обновяване на пространството в емблематичната Централна гара на Ню Йорк. Това е в допълнение към 5-те милиона долара, които се твърди, че са платени за закупуването от предишния наемател.

7. През 2010 г. Apple откри магазина си в реновирана сграда на стара банка в Париж. Тойсе намира точно срещу прочутата опера.

Вътре изглежда като всеки друг обект на компанията, макар и в историческа атмосфера.

Най-новата локация на Apple в Париж на Шанз-Елизе е също толкова пищен, колкото и самият прочут булевард.

8. В Берлин Apple има магазин в сграда на стара опера, която датира от 1913 година. Със стени от варовик и дебели немски дъбови маси, този магазин показва признание към историята.

9. На Regent Street, най-популярната търговска улица в Западен Лондон, е един от най-големите магазини на Apple в Европа.

Преустроен през 2016 г., той е просторен и светъл и включва камък, мрамор и ръчно изрязани стъклени керамични плочки.

Магазинът на Regent Street е първият на Apple в Европа, който от 2004 г. насам е посрещнал повече от 60 милиона посетители.

10. Магазинът на Apple в Шанхай е един от най-емблематичните: стъклен цилиндър води до основната част на магазина, разположена под площада.

Коментари: 0