Откриха необезвредена бомба до летището във Франкфурт

Тя е от бомбандировките над Германия през Втората световна война

Откриха необезвредена бомба до летището във Франкфурт
3869 ~ 1 мин. четене

Необезвредена бомба с тегло 250 кг от Втората световна война бе открита до летището в германския град Франкфурт. Тя се е намирала в поле близо до град Келстербах, само на няколкостотин метра от най-натовареното летище в Германия.

Властите са блокирали участъка докато бомбата бъде обезвредена. В участък от 700 м на мястото районът е бил отцепен от полицията, а близки сгради, хотел и бежански център са били евакуирани. 

Не се е стигнало до отмяна на полети или закъснения, тъй като сапьорите започнали работата по обезвреждането през нощта, когато въздушното движение от и към летището спира. 

Това не е първата открита неизбухнала бомба от Втората световна война на територията на Германия. Такива все още се намират често, а на места властите имат специализирани звена, които се занимават с откриването и обезвреждането им, съобщава bTV.

Припомняме, че през 2009 г. бе открита руска бомба в непосредствена близост до дома на канцлера Ангела Меркел в Берлин. Целият център бе блокиран и се стигна до евакуация на местните жители, сред които и самата Меркел.

Подкрепи Economic.bg