Откриха нов завод за колбаси в Монтана

Предприятието отваря 70 нови работни места, произвежда над 50 вида месни продукти

Откриха нов завод за колбаси в Монтана

Нов завод за колбаси отвори врати в Монтана, съобщи Kmeta.bg.

Лентата за откриването му преряза кметът Златко Живков. „Радвам се, когато откриваме заводи, защото това означава развитие на икономиката, работни места и доходи за хората и крачки напред за общината ни”, каза градоначалникът.

На тържественото откриване присъстваха представители на местната власт, банкери, бизнесмени, парньори и клиенти на фирмата.

Заводът, собственост на дружеството „Българска трапеза”, е изграден върху площ от 12 дка в индустриалната зона на града. Производствени цехове, складове и административни офиси се простират върху 2700 кв. м.

Фабриката е оборудвана с немски и швейцарски машини за производство на малотрайни и сушени колбаси и деликатесни меса от нисък, среден и висок клас. За съхраняване на суровините и продукцията са закупени 17 хладилни камери и 20 хладилници.

В новия завод вече са назначени 30 експерти и работници. С развитието на производството обаче са очаква в предприятието да се трудят 70 души, които ше произвеждат над 50 вида продукти по утвърдени и нови рецепти.

Специалитетът на завода ще бъде „Торлашки мезета”, приготвен по традиционни месни рецепти. „Ще произвеждаме само качествена храна по екологични и здравни стандарти”, казаха управителите на дружеството Петър Каменов и Георги Марков.

Първите количества месни продукти от новия завод ще бъдат изпратени към търговската мрежа през следващата седмица.

Коментари: 0