Отлага се по-строгият режим на водата в Перник

В местното ВиК влиза прокурист, който трябва да предложи нов тип организация на работа в него

Отлага се по-строгият режим на водата в Перник

Снимка: Кадър БНТ

Въвеждането на нов, по-строг режим на водата в Перник, който трябваше да влезе в сила от днес, се отлага. Това обяви кметът на града Станислав Владимиров пред БНТ. Причината е, че в местното ВиК дружество влиза прокурист, който трябва да предложи нов тип организация на работа в него. Едва след това от ВиК-Перник ще изготвят нов вариант за режим, който трябва да бъде одобрен и от кмета на града.

Все още не е ясно обаче кога точно ще се случи това. Очакванията са новите ограничения да влязат в сила в края на тази седмица или началото на следващата.

Междувременно продължават оплакванията на гражданите от нарушения на настоящия режим. В кварталите Църква и Могиличе хората твърдят, че чешмите им остават сухи с дни. А в селата Драгичево, Рударци и Кладница заплашват с протест заради включването им в режима.

Припомняме, че преди няколко дни, след среща на кмета и областния управител на Перник с регионалния министър Петя Аврамова, стана ясно, че режимът на водата в Перник става още по-строг.

Хората в града ще имат водоснабдяване само по 6 часа в денонощието, а в някои села ще има вода през ден. Допълнителните мерки, които се предприемат са факт, защото водата в язовир „Студена“ продължава да намалява въпреки обещанията на държавата и лично на екоминистъра Нено Димов, че са взети мерки да се спрат изтичанията от водоема.

Коментари: 0