Първата визитна картичка на Бил Гейтс

Тя е от 1975 г.

Първата визитна картичка на Бил Гейтс
Всеки, дори Бил Гейтс, е започнал отнякъде. Първата визитна картичка на съоснователя на Microsoft и тази на неговия партньор Пол Алън показва, че те са започнали съответно като президент и вицепрезидент на компанията.

Картичките са от 1975 г. и са изложени в Посетителския център на Microsoft, единствената част от централата на компанията н Редмънд, която е отворена за широката общественост, разказва Бизнесинсайдър.

Алън и Гейтс при основаването на компанията и през 2013 г. - Снимка Microsoft

Тези картчки са отпечатани, когато Microsoft още е била малка компания на двама приятели от детството, Гейтс и Алън, работещи по версия на програмния език BASIC за микрокомпютъра Altair 8800. Именно на Алън е идеята да нарекат компанията "Micro-Soft", тъй като работи върху софтуер за микрокомпютъра. После тирето е махнато и името става Microsoft.

Първите визитки  - Снимка BusinessInsider

На картичките се забелязва, че посоченият адрес е в Албакърки.  Именно там Microsoft е първоначално създадена. Тъй като MITS, компанията, създала Altair, била там, а Алън и Гейтс искали да са наблизо.

Решението на Гейтс да напусне Харвард и да се премести в Ню Мексико, за да управлява Microsoft, е разочароващо за някои от хората в живота му тогава. Един от професорите от Харвард си спомня, че си мислел: "Такова брилянтно дете. Каква загуба".

По това време Гейтс обичал да шофира в пустинята на Ню Мексико с висока скорост, за да си "прочисти" главата. Всъщност, от тогава датира и прословутата полицейска снимка на Гейтс, след като е спрян за нарушение на правилата за движение. Това се случва доста преди времената на големите печалби на Microsoft и Гейтс кара взети на заем от приятели коли. Дори веднъж успява да катастрофира с Поршето на приятел.

През 1979 г. Microsoft се премества от Албакърки в Белвю, Вашингтон, в района на Сиатъл, където и Гейтс, и Алън са израснали. През същата година Гейтс купува първата си кола: собствено Porsche 911. 

Microsoft се мести от Белвю в сегашното си седалище в Редмънд през 1985 г. и е там и до днес.

Ето и няколко снимки от посетителския център на компанията:


Коментари: 0