Първите 4 епизода от \"Game of thrones\" изтекоха в интернет

Човекът, качил торентите в интернет е заявил, че четвъртият епизод ще е последният за вечерта, но не е изключено скоро да има още.

Първите 4 епизода от \
3698 ~ 1 мин. четене

До официалната премиера на пети сезон на "Игра на тронове" остават броени часове. За съжаление на HBO обаче първите 4 епизода от него вече изтекоха в интернет пространството преждевремнно, съобщи Mashable.

Само преди седмица Грег Спенс - един от продуцентите на шоуто - заяви, че се опасява, че някой може да качи кадри от сериала в мрежата. Припомняме ви, че през януари фен засне премиерния трейлър с мобилен апарат и ги разпространи в интернет.

Сериалът беше обявен като най-пиратстваното най-теглената от пиратски ресурси телевизионна продукция от три години насам.

Само с помощта на BitTorrent епизодите от сериала са били изтеглени над 8 милиона пъти за миналата година. Един от торентите на последния епизод на 4-тия сезон пък е бил споделян едновременно от над 250 хил. души, записвайки нов рекорд.

Изглежда, че четирите изтекли епизода са били предназначени за различни рецензенти. Те са с качество 480p - еквивалентът на стандартно телевизионно качество. Дигиталният воден знак е замъглен. По принцип шоуто се излъчва в 720p или 1080p.

Човекът, качил торентите в интернет е заявил, че четвъртият епизод ще е последният за вечерта, но не е изключено скоро да има още. 

Коментари: 0