2500 пътни нарушения в София само за седмица

Максималната глоба е 900 лв., 40 от шофьорите ще останат без книжка

2500 пътни нарушения в София само за седмица

Бум на скоростни нарушения в София. Само за седмица камерите на столичния КАТ заснеха 2500 шофьори да карат над ограниченията. Кои са рекордьорите и как ще бъдат санкционирани? 

Скоростните рекорди са засечени от мобилните камери на КАТ и от двете стационарни устройства – на Телевизионната кула и на Околовръстния път. И без камера е видно, че шофьорите карат бясно, а заснетият скоростен рекорд е на моторист, който профучал с 223 км/ч при ограничение 80. При това – не веднъж, а цели 4 пъти. В единия от случаите е карал на една гума, предаде bTV.

Нощните снимки на камерата са запечатали 4 рекорда за скорост. Единият е поставен при екстремно каране. „Виждате моторист, който кара на една гума, запечатан е от стационарната камера на Околовръстния път. Той се движи с над 200 км/ч, в случая 217 в градски условия, при ограничение 80”, обясни инспекторът от „Пътна полиция“ Николай Крушарски.

„Този мотоциклетист го заловихме непосредствено след преминаването след камерата. Беше взето отношение. Оказа се, че си е скрил и номера, за това нещо също ще има много сериозно наказание, но няма да се размине с по-малко от 9 месеца лишаване от правоуправление”, категоричен беше началникът на КАТ Тенчо Тенев.

Рекордът при автомобилите също е поставен на Околовръстното шосе. Заснетата скорост е 182 км/ч при ограничение 80. 

1200 са заснетите нарушения от стационарните камери, а 1300 шофьори са засечени да карат бясно веднага след тях, където КАТ вече слага патрулки. 

„Обяснявам си го с факта, че повечето софиянци отидоха на почивка, леко се изчистиха трасетата и булевардите на София. Няма такива задръствания и хората карат по-бързо”, обясни Тенев. 

От КАТ предупреждават, че до края на август ще правят акции за превишена скорост в София. Въпреки засечените нарушения, в столицата тази година тежките катастрофи са със 170 по-малко.

Обобщението – само за нарушения от последната седмица 40 шофьори ще останат временно без книжка. Максималната глоба е 900 лева.

Коментари: 0