Печелившите сесии на Уолстрийт прекъснаха след заплахите на Тръмп с нови мита

Междувременно JPMorgan Chase & Co обяви печалба за Q2, която надмина пазарните очаквания

Печелившите сесии на Уолстрийт прекъснаха след заплахите на Тръмп с нови мита

Снимка: Pixabay

280 ~ 2 мин. четене

Поредицата от печеливши сесии на Уолстрийт беше прекъсната вчера след изказване на Доналд Тръмп относно съмнения в напредъка на търговските преговори с Пекин и заплашвайки с нови мита в размер на 325 млрд. долара върху останалия необложен досега внос. Индексът на сините чипове Dow Jones се понижи с близо процент до 27358 пункта, широкият S&P 500 – с 0.27% до 3006, а технологичният Nasdaq – с 0.35 на сто до 8229 пункта. Сред акцентите на деня беше надминалият очакванията на анализаторите отчет на Goldman Sachs, а цената на акциите скочи с 2%. В същото време JPMorgan Chase & Co обяви печалба за Q2, която надмина пазарните очаквания, тъй като по-високият нетен лихвен доход и стабилното банкиране на дребно компенсираха по-слабата активност на търговските бюра на банката. Книжата на гиганта поскъпнаха с 1.25%. Междувременно снощи стана ясно, че Фон дер Лайен е избрана за председател на Европейската комисия, бидейки първата жена на високата позиция.


Акценти днес:

Apple Inc. – Дневна   

Акциите на технологичния гигант са в непосредствена близост до формираната през октомври и май съпротива и предстои опит за пробив. Неуспешен такъв ще изпрати котировките отново до 50-дневната пълзяща средна ЕМА, като неуспешен такъв ще ги понижи първо до психологическите 200 долара и после – до подвижната средна. Спад под нея би предизвикал поевтиняване до 185 долара, но този сценарий е по-слабо вероятен. Поскъпване над 207 долара би дало възможност за покупка с цел стойности около 220 долара на акция.

USD/JPY – Дневна   

Движението на популярната валутна двойка е низходящо от април насам и преди дни бе направен неуспешен опит за пробив на 50-дневната средна ЕМА. Вчера двойката поскъпна и се доближи до нов тест на горната граница на канала. При неуспешно изкачване над 108.60 и пробив ще може да се влезе в краткосрочна къса позиция с първа цел психологическите 108,00.

XAU/USD – Дневна 

След продължителното движение в рейндж и значителното поскъпване в рамките на месец, цената на златото отново се движи в тесни граници, образувайки формация триъгълник. Тук характерно е след дълго движение в малък ценови диапазон да се открои значително повишение или спадане на цената. Възможно е слабият долар да изпрати котировките над 1450 долара за тройунция, както и укрепването му да обезцени отново златото, поради което препоръчваме влизането в краткосрочни позиции в близко бъдеще преди установяване на нов тренд. 

CAC 40 – Дневна 

Френският индекс се намира много близо до максимума си от Q2 на миналата година, но първо трябва да преодолее формираната съпротива около и малко над 5600 пункта. От началото на годината бенчмаркът се движи възходящо и при липса на сътресения очакваме скорошен нов връх. Въпреки това не е изключено краткосрочно понижение, което да се използва за покупка на по-изгодни цени. Източник: ЕЛАНА ТрейдингПодкрепи Economic.bg