Пет кралици с голямо богатство

Те са влиятелни и управляват съдбите на милиони хора

Пет кралици с голямо богатство
5522 ~ 2 мин. четене

В света все още съществуват немалко действащи монархии, кралски особи управляват едни от най-големите и проспериращи държави. Съвременните крале и кралици, принцове и принцеси в доста случаи имат светски занимания и професии, а също – очаквано, са и много богати хора.

Най-често под прожекторите попадат кралиците – красиви и властни дами, с грация, изисканост, благороднически маниери и, разбира се, голямо богатство.

Изданието Women24 подреди 5 от най-богатите крацили, като сред тях има такива, които управляват, наследявайки короната на предците си и такива, чиито съпрузи са действащи крале.

Те може и да не водят живота точно на принцесите от приказките, както повечето хора си го представят, но със сигурност са влиятелни и богати личности, които могат да въздействат върху хорските съдби.

Вижте пет от най-богатите кралици в света:

5. Кралица Летисия, Испания


Тя е съпруга на крал Фелипе VI от 2004 година. Летисия, бивша тв водеща, е модна икона, дори има собствен моден блог. Според данните на различни източници нейното богатство се изчислява на 10 млн. долара.

4. Кралица Силвия, Швеция


Тя е съпруга на крал Карл XVI Густав от 1976 г. е и най-дълго управлявалата кралица в шведската история. Бишата стюардеса, тя основава и управлява фондацията World Childhood Foundation и състоянието й се изчислява на 10 млн. долара.

3. Кралица Рания, Йордания


Омъжва се за крал Абдула II през 1993 г. Тя е една от най-популярните кралици, проводник на модерно западно влияние в арабския свят. Има над 1,3 милиона последователи в Instagram. Състоянието й се изчислява на 35 млн. долара.

2. Кралица Маргарет, Дания


Тя наследява короната от баща си крал Фредерик IX след смъртта му през 1972 г. В момента е най-дълго управляващият монарх в скандинавската монархия. Богатството й достига 40 млн. долара.

1. Кралица Елизабет II, Великобритания


Британската кралица наследява баща си крал Джордж VI след смъртта му през 1952 г. Тя е най-дълго управлявалият монарх в британската история. Състоянието й възлиза на 425 млн. долара.

Подкрепи Economic.bg