Петзвездна вечеря на 314 метра над града

Отвори най-високо разположения ресторант в Банкок

Петзвездна вечеря на 314 метра над града

Снимка: King Power Mahanakhon

В Банкок уличната храна може да е най-привлекателна за гладните туристи, но през последните години сцената на ресторантите от висок клас в града се разшири драматично, като даде на кулинарните пътешественици повече причини от всякога да посетят тайландската столица.

Две заведения в Банкок спечелиха места в списъка с най-добри ресторанти в света за 2019 г. Междувременно, Michelin пусна свой собствен пътеводител за града през 2017 г., като най-новото издание даде звезди на 26 ресторанта в Банкок, както и на един в Пукет.

Сега едно ново място извежда кулинарната сцена на Банкок до нови висоти.

Отворен в началото на юли, Mahanakhon Bangkok SkyBar вече е най-високият ресторант и бар в Тайланд. Той заема 76-ия и 77-ия етаж на небостъргача King Power Mahanakhon, който се извисява над града на 314 метра (1030 фута).

Предлагащо както западни, така и азиатски ястия, менюто на SkyBar еприготвено от умелите ръце на американския главен готвач Джошуа Камерън, бивш шеф в нюйоркския Eleven Madison Park - награден за най-добър ресторант в света през 2017 година.

Акцентите включват андамански лаврак с емулсия от тайландски нахм джим (сос от морски дарове), панакота Hokkaido и вкусна чиния с ребърца, сервирани с кускус, грозде и патладжан.
Както и огромна листа от коктейли и над 100 вида вино.

Допълнителен бонус към вечерята в SkyBar е достъпът до Mahanakhon SkyWalk, два етажа по-горе. Тази наблюдателна площадка - на височина 314 метра - и бар - най-високият в Тайланд - представят 360-градусови гледки към града.
Голямата атракция тук е ужасяващият стъклен под, който се издига над ръба на сградата. Преди да стъпят на платформата, посетителите трябва да поставят обувки от защитни тъкани върху своите обувки.
Коментари: 0