Пилотите на Ryanair във Великобритания с по-високи заплати

Увеличението е от 20% и ще бъде изплатено още следващата седмица

Пилотите на Ryanair във Великобритания с по-високи заплати
Нискотарифната авиокомпания Ryanair обяви, че всичките 15 пилотни бази на превозвача в Обединеното кралство са гласували да приемат увеличение на заплатите от 20%. Те ще бъдат платени следващата седмица, заедно с месечната работна заплата. 

Ryan air продължава дискусиите си за признаване на съюза на пилотите в Обединеното кралство – BALPA. От компанията са съгласни, че увеличенията на заплатите не бива да се забавят заради преговорите със съюза, които „продължават бързо“. Ryanair и BALPA са се съгласили да предложат тези увеличения на заплатите на 6 от 15 бази в Обединеното кралство, които по-рано не са ги приели.

По-голямата част от пилотите на Ryanair в Ирландия вече са се съгласили увеличенията на заплатите да се гласуват в тайно гласуване в базите на Корк и Шанън. От компанията са поискали останалите пилоти от Дъблин да гласуват за увеличението преди 17 януари, за да може то да бъде включено в следващата заплата. 

Увеличението на заплатите идва след пилотските стачки от края на миналата година. Причината бе, че заради недостиг на персонала, пилотите е трябвало да намалят почивните дни и отпуските си, за да поемат повече полети. След тези събития пилотите се организираха в синдикати, които авиокомпанията не искаше да припознае.
Коментари: 0