Пиян поляк приземил самолета в Бургас

67-годишният полски гражданин е отведен за разпит

Пиян поляк приземил самолета в Бургас

67-годишен поляк е виновникът за аварийното кацане на самолетът, извършващ полет от Варшава до Египет, който тази сутрин кацна принудително на Летище Бургас, заради сигнал за бомба.

Според информацията полският гражданин е бил пиян, когато е подал сигнала за взривно устройство на борда на самолета, съобщиха от ОД на МВР-Бургас.

Полякът е отделен от останалите пътници и е отведен за разпит, пише „24 часа“.

Припомняме, че тази сутрин в 5:30 часа бе получен сигнал в ОДМВР – Бургас за извънредна ситуация на летището в бургаския кв. Сарафово. Това се е случило веднага след като от от борда на самолета са информирали българските летищни власти, че навлизат във въздушното пространство на България и искат разрешение за кацане.

На този етап не е ясно защо е взето решение кацането да стане на бургаското летище и самолетът е насочен натам. На мястото на инцидента са се отправили полицейски екипи и служители на „Гранична полиция“, които са извели пътниците и са започнали щателна проверка на багажа им.

Кметът на Бургас Димитър Николов веднага е бил уведомен за ситуацията и е пристигнал на летището малко преди 6 ч. 

Пътниците са настанени на територията на летището като при първа възможност полетът към Египет ще бъде продължен. Достъп на външни лица до пасажерите няма, съобщават от бургаската дирекция на МВР.

Коментари: 0