Пламен Георгиев засега остава шеф на КПКОНПИ

Парламентарната комисия ще изчака резултатите от прокурорската проверка по казуса с имота му

Пламен Георгиев засега остава шеф на КПКОНПИ
600 ~ 1 мин. четене
Пламен Георгиев остава председател на антикорупционната комисия – засега. Парламентарната комисия за борба с корупцията, конфликта на интереси и парламентарна етика ще изиска от прокуратурата резултатите от започналата проверка на факти и обстоятелства за имотното състояние на председателя на антикорупционния орган КПКОНПИ. 

Чак след като се запознае с резултатите комисията ще вземе решение по исканата от депутатите от БСП оставка на Георгиев и на заместника му Антон Славчев.Комисията гласува единодушно изчакването в отсъствието на депутатите от БСП.

Преди дни стана ясно, че Столична община започва проверка законни ли са постройките върху терасата на Георгиев. Тя ще отнеме две седмици.

От общината обявиха, че разполагали с информация още от 2012 г., че на терасата покрив е имало постройки без нужните документи. Предишният собственик на имота обаче не допускал инспекторите до терена, а папката с проверката отлежавала с години. Ако се установи незаконно строителство, то трябва да бъде съборено от собственика в срок между 1 и 3 месеца. Собственикът може да обжалва решението за премахване пред съда.
Коментари: 0