Плащането на сметки с Apple Card вече става и без iPhone

Плащането на сметки с Apple Card вече става и без iPhone
1304 ~ 1 мин. четене
Apple представи нов уеб портал за управление на кредитната си карта на Apple Card, правейки така, че използването ѝ (включително плащането на сметки, преглед на текущ баланс и следене на извлечения) по-малко зависещо от устройствата iPhone и iPad. 

Досега единственият начин за управление на Apple Card беше чрез съвместимо iOS устройство и инсталираното приложение Wallet, припомня The Verge. 

Новият уеб портал, намиращ се на адрес card.apple.com не премахва напълно нуждата от iPhone или iPad. Човек се пак ще трябва да притежава някое от устройствата на Apple, за да кандидатства за получаване на Apple Card. 

Това означава, че кредитната карта остава достъпна достъпна за ползване само от потребителите на Apple. 

Apple Card беше обявена през април 2019 г. като част от увеличаващия се тласък на Apple в сферата на услугите. Кредитната карта, подкрепена от финансовата институция Goldman Sachs, улеснява плащанията за услугите от екосистемата на компанията, като Apple Music и Apple Cloud

Apple Card също така предлага физическа титаниева карта и 3% кешбек при всяка покупка, направена от Apple, 2% при транзакции с Apple Pay и 1% при покупки, направени с обикновената карта.

Подкрепи Economic.bg