Почина комедийният актьор Бъд Спенсър

Той си отиде на 86-годишна възраст

Почина комедийният актьор Бъд Спенсър

На 86-годишна възраст почина италианският актьор, сценарист и музикант Бъд Спенсър, известен с участието си в множество популярни комедии.

Многобройните му почитатели изразиха почитта си в социалните мрежи, след като научиха новината за смъртта му. Италианският премиер Матео Ренци написа в „Туитър“ „Сбогом, Бъд Спенсър! Ние всички толкова те обичахме!“. Министърът на културата Дарио Франческини отдаде почит на „един голям изпълнител от нашето кино, който в своята дълга кариера успяваше да развеселява цели поколения и да завладява публиката си с голям професионализъм“.

Последната лента, в която актьорът се снима, излезе по кината през 2004 година. През цялата си кариера той е участвал в над 40 филма.

Освен успешен актьор, Бъд Спенсър, чието истинско име е Карло Педерсоли, също така беше сценарист, композитор и музикант, а по образование - юрист. Започва своята кариера като спортист и е седемкратен шампион на Италия по плуване, участва в Олимпийски игри, поставя национален рекорд в 100 метра свободен стил.

През 70-те години, заедно с друг италианец - Терънс Хил, той участва в забавни комедии, с които двамата стават известни и по света. Пробивът те правят с филма "Наричат ме Светата троица". През 2003-та Спенсър издава албум с композирани и изпълнени от него неаполитански песни.

Коментари: 0