Поддръжници на ЕС организират анти-Brexit протест

Същевременно бивш генерален директор в ЕК определи държавната политика на Лондон като най-лошата от десетилетия насам

Поддръжници на ЕС организират анти-Brexit протест

Поддръжници на Европейския съюз (ЕС) планират да проведат един от най-големите митинги срещу излизането на Великобритания от Блока (Brexit), пише вестник The Guardian. Демонстрантите са решили да организират шествието наесен по време на конференцията на управляващата Консервативна партия на Тереза Мей.

Организаторите обясняват, че целта им е да накарат партията „да се изправи пред реалността на Brexit”. Протестиращите ще проведат митинга си пред централата на управляващите с цел гласовете им да бъдат чути от делегатите вътре.

Очаква се хиляди да участват в анти-Brexit митинга, който ще започне през първия ден на конференцията – 1 октомври. Именно на тази дата се провеждат и станалите вече традиционни протести срещу партията на Мей и срещу строгите икономии. Организаторите на митинга срещу Brexit се надяват да привлекат представители на Консервативната партия, които все още са поддръжници на ЕС.

Британската редакция Business Insider същевременно цитира сър Майкъл Лий, бивш генерален директор в Европейската комисия (ЕК) от 2006 до 2011 г., според когото стратегията на Мей и на предшественика ѝ Дейвид Камерън по Brexit е най-вредната правителствена политика на Лондон от над 50 години. „Решенията, взети от бившия министър-председател Дейвид Камерън, изострени от решенията, взети от неговия приемник, са най-вредните решения, взети от британско правителство от десетилетия”, заяви Лий.

„Трябва да се върнете назад към Суецката криза през 1956 г. или към Мюнхен през 1938 г., за да намерите решения, взети от британското правителство, които с времето ще се окаже, че имат негативни последици за Обединеното кралство”, обясни той.

Коментари: 0