Подготвиха Международната станция за кораба на SpaceX

Астронавти се отправиха към третата поред космическа експедиция

Подготвиха Международната станция за кораба на SpaceX
144 ~ 1 мин. четене

Двама американски астронавти са напуснали Международната космическа станция вчера, заради 7-часова експедиция с цел инсталиране на комуникационни и навигационни помощници за новите търговски космически таксита, предаде Reuters.

Командирът на станцията Бари Уилмър и бордният инженер Тери Въртс излязоха от въздушния шлюз малко след 7 часа сутринта, за да започнат своята трета космическа експедиция за последните осем дни. Причината за изпитането е подготовка на мястото за скачване с космическите кораби, разработвани от Boeing и SpaceX на Елън Мъск.

Астронавтите трябваше да инсталират повече от 122 метра кабели и антени, които новите превозни средства ще използват за навигация и "акостиране" на станцията – лаборатория за 100 млрд. долара, която е на 418 км. над планетата ни.

След като американските совалки бяха приземени, Съединените щати зависят изцяло от Русия за достъпа си до Международната космическа станция - съвместен проект, в който участват 15 нации. Целта на НАСА е да разбие монопола на Русия до края на 2017г., "закупувайки билети" за корабите на Boeing и SpaceX.

Коментари: 0