Порт Бургас отчете рекордно количество на обработените товари

Обслужени са над 18 000 пасажера от началото на каботажния сезон

Порт Бургас отчете рекордно количество на обработените товари
296 ~ 2 мин. четене
През юли 2015 г. "Пристанище Бургас" ЕАД обработи рекордно количество товари - 64 350 тона. През този период са обработени 20 товарни кораба, акостирали на кейовете на пристанището. От началото на годината до момента са обработени почти 300 хил. тона товари, като преизпълнението на заложения план при товаро-развойната дейност е с 3 хил. тона. 

От началото на каботажния сезон през Морска гара Бургас са обслужени над 18 000 пасажера.

Изпълнителният директор на "Пристанище Бургас" ЕАД Диян Димов изрази увереност в запазване на нарастващия темп на работа и в следващите месеци, което безспорно ще се отрази в осигуряването на достатъчен финансов ресурс за амбициозната инвестиционна програма на дружеството и формирането на допълнително трудово възнаграждение, съгласно клаузите на Колективния трудов договор. 

Пристанището успешно развива две основни дейности: товаро-разтоварна и пасажерска, а достигнатите резултати показват, че същите се осъществяват в синхрон.

През настоящата година Пристанище Бургас ЕАД инвестира половин милион лева собствени средства за подобряване на инфраструктурата. Сумата е два пъти по-висока от задължителните собствени инвестиции. Със собствени средства се обновяват всички неефективни осветителни тела/ж.р.мачти, складове, транспортни маршрути. 

Приключи рехабилитацията на подкрановия път на основните 12-то и 13-то корабни места с цел запазване и увеличаване на товаро-разтоварния капацитет. В момента се подменя и водопроводната мрежа на 11- то, 12-то и 13-то корабни места. Условията за товаро-разтоварна дейност значително ще се подобрят и чрез инвестицията на ДП "Пристанищна инфраструктура", което през м.юли обяви обществена поръчка за възстановяване /полагане/ на бетонови настилки в складовите полета на 12-то и 13-то корабни места с обща площ от 7000 кв.м.

За увеличаване на актрактивността и функционалността на "Марина порт - Бургас", свързано и с реализиране на допълнителни приходи се изграждат и двете нови халета за обслужване на яхтите - ремонтно и основно. От 1 август Марината започна да приема състезателите от 30 страни -участници в предстоящото европейското първенство по ветроходство в олимпийските класове 420 и 470, което започва на 9 август.
Подкрепи Economic.bg