Пощенска банка е дала над 280 млн. лв. на българския бизнес

Съвместно с ББР, тя финансира с 30 млн. лв. малките и средни предприятия

Пощенска банка е дала над 280 млн. лв. на българския бизнес
Автор: Илия Лазаров

През 2015 г. Пощенска банка е отпуснала кредити в размер на над 280 млн. лв. на български фирми, с което доказва успешното си сътрудничество с бизнеса и ключовата роля в публично-частното партньорство.  

Това обяви изпълнителният директор на банката Петя Димитрова по време на дискусия от кампанията „Деветте пътя към еврофондовете: ОП „Региони в растеж”, организирана от в. „Труд” и „24 часа”, съвместно с КРИБ, предаде репортер на Economic.bg.

Димитрова отбеляза благоприятните бизнес условия в България. „Има икономически ръст от над 2% през второто тримесечие на годината, което е важно за всички нас”.

Тя информира за още една важна инициатива. „Съвместно с Българската банка за развитие предлагаме фирмено финансиране по програма „Напред” в размер на 30 млн. лв., предназначено за микро, малки и средни предприятия”.

Димитрова изтъкна ангажимента на управляваната от нея институция в развитието на бизнеса на местно, регионално и национално ниво. „За нашата банка е важно да участваме в подобни инициативи, това ще допринесе за бъдещото развитие на икономиката. Сътрудничим си активно с бизнеса и финансираме все повече проекти”.

Пощенска банка е изградила над 10 свои бизнес центрове в страната, стараейки се да бъде по-близо до малкия и среден бизнес и да поддържа по-добра комуникация на местно ниво. В редица градове са организирани дни на банката с цел по-добър контакт с местните граждани, бизнес и власти.

„Поемаме ангажимент да продължим да бъде сигурен партньор на общини, фирми и граждани”, завърши Димитрова.

Коментари: 0