Последен работен ден за депутатите преди лятната ваканция

Шестима членове на кабинета ще отговарят на парламентарни въпроси

Последен работен ден за депутатите преди лятната ваканция
Днес е последният парламентарен контрол преди лятната ваканция на депутатите, където шестима от тях ще отговарят на въпроси на членове на кабинета. На първо четене ще бъдат обсъдени промените в  Закона за опазването на околната среда, с които се предлага обединена процедура за екоразрешителни при инвестиции.

В рамките на парламентарния контрол на въпрос относно концесиите за злато на територията на страната ще отговаря вицепремиерът Валери Симеонов.  Въпросът е от лидера на партия „Атака“ Волен Сидеров. Вчера депутатът от „Атака“ стигна до физическа саморазправа с Валентин Касабов от НФСБ, а по-късно премиерът Бойко Борисов „укроти страстите“ между коалиционните партньори.

Вторият въпрос е към министъра на финансите Владислав Горанов относно политиката на ресорното министерство спрямо Фонд „Радио и телевизия“. 

На въпроси ще отговарят и министърът на образованието Красимир Вълчев, земеделският министър Румен Порожанов, министърът на енергетиката Теменужка Петкова и икономическият министър Емил Караниколов.

В 9 часа днес Конституционният съд решава дали Истанбулската конвенция противоречи на Конституцията, До делото се стигна след политическо и обществено напрежение по темата и след като правителството реши да оттегли решението си за ратификация на текстовете.

Следващото заседание на депутатите ще е на 4 септември.
Коментари: 0