Последният Beetle на Volkswagen излиза от завода тази седмица

Той ще бъде изложен в музея на компанията

Последният Beetle на Volkswagen излиза от завода тази седмица

Снимка: Volkswagen

След около седем десетилетия производство и три поколения дизайни, Volkswagen "пенсионира" емблематичния си Beetle.

Последните коли от модела, които VW ще произведе, са готови да напуснат поточната линия в Пуебла, Мексико, в сряда. Компанията ще отбележи прекратяването на производството на Beetle с церемония в завода.

Освободеното фабрично пространство в Мексико ще бъде използвано за производство на нов компактен SUV, предназначен за северноамериканския пазар. Компанията отказа да сподели повече подробности за новото превозно средство.

През септември 2018 г. VW обяви, че ще произвежда серия Beetle от "Final Edition", преди да спре производството през 2019 г. 

"Бръмбарът" се разви значително през годините на производство. Неговото наследство идва от 30-те години на миналия век, когато Фердинанд Порше, прочут инженер зад прочутата марка луксозни автомобили, решава да проектира "Народна кола" - или "Фолксваген" на немски. Порше проектира автомобила по заповед на Адолф Хитлер, но автомобилът на Фолксваген не влиза в производство до края на Втората световна война.

Неговата слава се затвърждава с филма на Walt Disney Productions от 1968 г. "The Love Bug", в който участва  Beetle на име Хърби, който прави фурор на състезателната писта в Калифорния.

Оригиналната версия на Beetle, автомобил със заден двигател, който собствениците често украсяват с цветни бои по време на епохата на цветната енергия през 60-те и 70-те години, беше спрян от производството в Мексико през 2003 г. Повече от 21 милиона бяха произведени за над 65 години. 

Volkswagen създаде нови поколения от Beetle през 1998 и 2012 година.

Последният Beetle, който ще излезе от поточната линия, ще бъде показан в музея на Volkswagen в Пуебла, съобщиха от компанията.
Коментари: 0