Прокуратурата обвини Елена Йончева в пране на пари

Тя е разследвана за финансови операции с пари, за които има съмнение, че са присвоени от КТБ

Прокуратурата обвини Елена Йончева в пране на пари
Прокуратурата повдигна обвинение на депутата от БСП Елена Йончева за пране на пари, след като през ноември 2018 г. главният прокурор Сотир Цацаров поиска имунитета ѝ и тя се отказа от него. Образувано е досъдебно производство за извършени финансови операции с парични средства, присвоени от фалиралата КТБ, които са прикривани чрез офшорната компания "Далий Трейдинг Лимитид".

По време на разследването е установено, че едноличният собственик на капитала на "Авторска телевизия" ЕООД Елена Йончева е взела решение да учреди съвместно с офшорна компания "Далий Трейдинг Лимитид" дружество с ограничена отговорност "Офроуд" ООД.

Капиталът на новосформираното дружество е 10 000 лв., разпределен в 100 дружествени дяла, всеки един с номинална стойност 100 лв. При разпределението на капитала всеки един от учредителите записва по 50 дружествени дяла, с обща номинална стойност по 5000 лв.

За управител на дружеството "Офроуд" ООД е избрана Елена Йончева, която е сключила рамков договор с КТБ за платежни услуги за ЮЛ и ЕТ. Тя е определена като единствено лице, което може да се разпорежда със сумите по сметките на "Офроуд" ООД. На 20 и 22 юли 2012 г. са постъпили договорените суми по разплащателната сметка на дружеството, както и валутен превод от "ДалийТрейдинг Лимитид", съобщава bTV.
Коментари: 0