Пожар гори близо до най-високата сграда в света в Дубай

Над 40 етажа от небостъргача вече са засегнати от пламъците

Пожар гори близо до най-високата сграда в света в Дубай
4466 ~ 1 мин. четене

Пожар е избухнал в хотел в Дубай, близо до най-високия небостъргач в света – Бурдж Халифа, предава ВВС. Пожарът е в хотел Address, от който падат горящи отломки. Пламъците вече са достигнали 40 етажа от 63-етажния петзвезден хотел. 

От Гражданска защита в Дубай съобщават, че вече имат контрол над голяма част от пламъците (около 90%) и три екипа се борят с тях. По последна информация няма жертви. Хотелът е бил евакуиран много бързо. Около 14 души са претърпели леки наранявания, в резултат на изгаряния.

Засега причината за пожара не е установена. Пламъците избухват, докато Дубай се подготвя за празничните фойерверки по случай Нова година.  Хотелът се намира на няколко минути от мястото, на което градът ще отпразнува началото на 2016 г. Очевидец, цитиран от DailyMail, разказва, че не е имало взрив или бомба и пламъците са се разраснали много бързо по етажите.

Дубай трябва да започне пищното светлинно шоу от Бурдж Калифа, откъдето ще бъдат използвани около 1,6 тона фойерверки, съобщават организаторите. "Разбира се пожарът няма да се отрази на празника", коментира директорът на Гражданска защита в Дубай. 

Местните хора помагат на пострадалите и им предлагат подслон, пише BusinessInsider. 

Подкрепи Economic.bg