Правителството отново смени директорите в НДК

Както се случи при рокадата през февруари, и сега изпълнителният директор Мирослав Боршош запазва мястото си

Правителството отново смени директорите в НДК
2252 ~ 1 мин. четене

След като през февруари служебното правителство смени членовете на Управителния съвет на НДК, сега това прави и редовният кабинет. От Борда са освободени Марио Анастасов и Светлодара Енчева, които бяха назначени със заповед на служебния вицепремиер Деница Златева.

На мястото на двамата вече бивши директори министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 г. Лиляна Павлова, която е принципал на дружеството „Конгресен център София" ЕАД, назначава Борислав Велков и Лазарина Стоичкова. Първият беше управител на столичната зала „Арена Армеец“, а в последствие и на русенската „Булстрад Арена“.

Както се случи при рокадата през февруари, и сега изпълнителният директор Мирослав Боршош запазва мястото си в Съвета на директорите.

НДК ще бъде домакин на председателството на България в Съвета на Европейски съюз през 2018 г. Там ще се провеждат всички срещи на високо равнище. По този повод Националният дворец търпи мащабен ремонт на обща стойност 35 млн. лв. Кампанията "НДК Промяната" се очаква да приключи през септември 2017 г.

В интервю за Nova днес Деница Златева коментира, че предвидените средства за ремонта на НДК няма да стигнат.

Подкрепи Economic.bg