Премиерът ще реши дали оставам министър

Проф. Танев каза още, че от момента, в който е на поста, изпълнява реформаторската програма

Премиерът ще реши дали оставам министър

Ако Реформаторският блок обяви, че снема доверието си от министъра на образованието проф. Тодор Танев, бъдещето му ще реши премиерът Бойко Борисов, това заяви проф. Танев, цитиран от БНР.

По думите му, Бойко Борисов трябва да прецени положението и как то се отразява върху цялата конструкция на правителството и на управляващата коалиция.

Министър Танев заяви, че не е бил разбран правилно, когато е казал, че премиерът не му е обърнал внимание и той е разчел това като знак за подкрепа.

„Измежду няколко министри, които има наоколо, той има време с няколко да говори там, където има проблем. Щом няма време да говори с мен в тази паметна седмица, която минава, значи няма проблем“, заяви Танев.

Тодор Танев каза още, че от момента, в който е министър, изпълнява реформаторската програма и тя е за всички деца, включително и за децата на хората в партиите, които не участват в управлението, каза проф. Танев.

Преди време той бе намекнал, че става неудобен някому, защото си гледа работата.

„Неудобен съм вероятно на хора, които имат надежда да получат повече пай от предстоящото разпределение на европейски средства, което аз не допускам. Но това е по-малкото. По-голямото са тези, които са създавали онези платформи, които да свържат училищата преди години“, обяви още министърът на образованието. 

Коментари: 0