Приключи гласуването в конкурса \"Кмет на годината\"

Хиляди граждани подкрепиха своите градоначалници

Приключи гласуването в конкурса \

Победителите в националния конкурс "Кмет на годината" вече са ясни. Гласуването на платформата kmetnagodinata.bg приключи точно в полунощ. Гласа за своите градоначалници дадоха хиляди граждани от цяла България. 

Във втория етап на гласуването се класират 8 малки, 8 средни и 8 големи общини, за които хората гласуват в 9 категории. Според предварително зададения регламент малка община е такава с население до 20 000 души, средна – с население от 20 до 50 000 души и голяма – с население над 50 000 души.

В категория "Кмет на гражданите" гласуването е за всички общини и няма отпаднали. 

Кои са носителите на голямата награда „Кмет на годината 2016“, кого определиха хората за „Кмет на гражданите 2016“ година ще стане ясно в сряда, 16 ноември 2016 година след 18.00 часа, когато започва официалната церемония на кметските Оскари.

Националният форум е в хотел „Маринела“ и ще бъде предаван по БНТ. Още за церемонията четете ТУК.

В сряда вечерта ще станат известни и имената на големите призьори в останалите 8 категории: „Инвестиции в здраве“, „Паркове и градска среда“, „Туризъм, култура, фестивали и традиции“, „Ефективно управление на проекти“, „Спорт и младежки политики“, „Иновации, наука и образование“, „Природа за бъдещите поколения“, „Градска инфраструктура“. 

Коментари: 0