Приложенията на Apple поскъпват

Повишението на цените ще засегне главно европейските потребители

Приложенията на Apple поскъпват

Американският концерн Apple е изпратил уведомление до доставчиците на приложения, за да ги информира, че цените им в Европа са на път да се увеличат, съобщава businessinsider днес.

Фирмата прави промените в движение, за да противодейства на данъчните ставки и динамично променящите се валутни курсове, които са в ущърб на приходите на Apple, които идват в различна от щатските долари валута.

За потребителите това означава, че трябва да изтеглят всички платени приложения, които искат точно сега, защото голямото увеличение на цените ще стане факт до ден или максимум два.

Аppleinsider.com разпраща копие от уведомлението, което позволява на разпространителите  да реагират своевременно на актуализираните цени на приложенията за Европа.

Всяка страна в Европа ще попадне под негативните промени от увеличението на цените за приложенията, като изключение няма да има дори за Норвегия и Швейцария. Цената на приложенията ще бъде променена и в една държава извън територията на континента – те ще се оскъпят и в Канада.

Единствената държава, където цените няма да тръгнат нагоре, а напротив - надолу, е Исландия, която скоро се отказа от преговорите за присъединяване към ЕС. 

Ако използвате приложенията на Apple и се намирате на територията на някоя от страните на континента, вероятно ще трябва незабавно да предприемете мерки по актуализацията на мобилните си приложения, съветват от компанията. В съобщението, изпратено на 7 януари, се казва, че промяната на цените ще влезе в сила в рамките на следващите 36 часа.

Коментари: 0